Netradicinio ugdymo dieną bendravome su įstaigų ir organizacijų atstovais

Gruodžio 6-ąją, netradicinio ugdymo dieną, į mūsų mokyklą atvykę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Bendruomenės pareigūnų grupės tyrėjai V. Veryga ir S. Narūnė 5a, 5b ir 6 klasių mokiniams kalbėjo apie policininko profesiją: paaiškino, kur Lietuvoje mokomi policijos pareigūnai, kokie reikalavimai keliami siekiantiems jais tapti, pasakojo apie darbo specifiką, uniformą ir jos dalis, tarnybinius ginklus. Taip pat pareigūnai mokinius informavo apie nepilnamečiams taikomą baudžiamąją bei administracinę atsakomybę, supažindino juos su atskirais Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso straipsniais, skiriamų nuobaudų rūšimis ir taikomomis poveikio priemonėmis.

Plačiau

Minėjome Tarptautinę savanorystės dieną

Gruodžio 5-ąją minima Tarptautinė savanorystės diena. Tądien Klaipėdos Maksimo Gorkio progimnazijoje vyko Klaipėdos miesto mokyklų 8 klasių mokinių integruoto socialinės veiklos ir anglų kalbos projekto „Savanoriaus diena“ pristatymas. Į jį buvo deleguoti aštuntokai, kurie susirinkusiesiems pasakojo apie mūsų mokyklos mokinių vizitą į VšĮ „Linksmosios pėdutės“ gruodžio 3 dieną, klasės valandėlės metu, kuomet šie ne tik apžiūrėjo gyvūnus, susipažino su jų prižiūrėtojo darbu, bet ir minėtai įstaigai dovanojo higienos priemones, pledus, pagalves, tokiu būdu savanoriška labdaringa veikla nors kiek palengvindami bei praskaidrindami globos namuose esančių gyvūnėlių gyvenimą. Projekto pristatymo metu mūsų mokyklos ugdytiniai ne tik kalbėjo apie savanoriavimo patirtį, bet ir …

Plačiau

Klausėmės paskaitos apie Klaipėdos krašto prijungimą prie Lietuvos

Gruodžio 4 dieną mūsų mokyklos mokiniai ir neformaliojo švietimo skyriaus vedėjas A. Piepalius Klaipėdos etnokultūros centre klausėsi istoriko dr. V. Jokubausko paskaitos „Klaipėdos prijungimo 1923 m. karinė operacija“ iš ciklo „Kaip apginta Lietuvos laisvė 1918–1920 metais?“ Jos metu susirinkusieji sužinojo apie minėtų metų sausio mėnesio karinės operacijos Klaipėdos krašte eigą, organizatorius, savanorius, ginkluotę. Dalyvaudami paskaitoje, mokiniai ne tik įgijo karybos žinių, bet ir pagilino supratimą apie Klaipėdos krašto bei miesto praeitį.

Dalyvavome protmūšyje „AIDS: geriau žinoti“

Gruodžio 1-ąją minima Pasaulinė kovos su AIDS diena. Taip visuomenei primenama apie ŽIV/AIDS socialinius, psichologinius aspektus bei būdus, kaip galima išvengti užsikrėtimo žmogaus imunodeficito virusu. Gruodžio 2 dieną 8 klasės mokiniai dalyvavo Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) paruoštoje viktorinoje-protmūšyje „AIDS: geriau žinoti“. Susiskirstę į komandas, aštuntokai varžėsi, kurie greičiau atsakys į ekrane rodomus klausimus apie žmogaus imunodeficito virusą (ŽIV), jo plitimo būdus, prevenciją, gydymą. Jie taip pat išgirdo naujausius duomenis apie susirgimo ŽIV infekcija atvejus Lietuvoje ir AIDS paplitimą įvairiose šalyse, šios klastingos ligos gydymo būdus. Tikime, kad aktyvus dalyvavimas viktorinoje-protmūšyje skatins mokinius domėtis ŽIV ir AIDS bei sustiprins …

Plačiau

Uždegėme pirmąją Advento vainiko žvakę

Katalikų pasaulyje ketvirtą sekmadienį prieš Kalėdas prasidėjo Adventas – susikaupimo ir apmąstymų, laukiant Jėzaus Kristaus gimimo, metas. Gruodžio 2 dieną mūsų mokyklos aktų salėje vyko šiam laikotarpiui skirtas renginėlis, kurio metu šeštokės skaitė eiles, mokiniai ir mokytojai, nešdami ir dėliodami ant stalo žvakeles, vieni kitiems linkėjo daugiau meilės, atlaidumo, paramos, supratingumo, draugiškumo, gailestingumo, ramybės. Mokyklos direktorė G. Skunčikienė, uždegusi pirmąją Advento vainiko žvakę, susirinkusiųjų prašė atsigręžti į šalia esančius žmones, įsiklausyti į jų mintis. Linkėjimus mokiniams bei mokytojams išsakė ir tikybos mokytoja D. Gelažnikaitė. Su Advento pradžia mokyklos bendruomenę sveikino Klaipėdos švento Brunono Kverfurtiečio parapijos vikaras brolis T. Levickis ir …

Plačiau

Aštuntokai dalyvavo edukaciniame konkurse „Olympis“

Lapkričio mėnesį mūsų mokyklos 8 klasės mokiniai dalyvavo edukaciniame konkurse „Olympis 2019“. Rudens sesijos metu jo dalyviai per 40 minučių internetu turėjo atlikti 24 chemijos užduotis. 8 klasės mokiniui D. Sadauskui, kurį konkursui ruošė chemijos mokytoja J. Gerulskienė, pavyko atlikti užduotis geriau už 70% likusių dalyvių. Aštuntokui konkurso organizatoriai atsiuntė III laipsnio diplomą ir rašiklį.Sveikiname prizinės vietos laimėtoją! 8 klasės mokiniui D. Sadauskui, kurį konkursui ruošė chemijos mokytoja J. Gerulskienė, pavyko atlikti užduotis geriau už 70% likusių dalyvių. Aštuntokui konkurso organizatoriai atsiuntė III laipsnio diplomą ir rašiklį. Sveikiname prizinės vietos laimėtoją!

Septintokas dalyvavo rusų poezijos žinovų konkurse

Lapkričio 29 dieną Klaipėdos tautinių mažumų centre 7 klasės mokinys P. Pantiuchin, kurį ruošė mokytoja L. Barejeva, dalyvavo Klaipėdos mokyklų 5‒12 klasių mokinių rusų poezijos žinovų konkurse „Užburiantys poezijos garsai“. Septintokas skaitė Ž. de Lafonteno pasakėčią „Liūtas ir jo dvaras“. Mūsų mokyklos mokiniui 5‒8 klasių mokinių grupėje skirta III vieta. Sveikiname prizinės vietos laimėtoją!

Dalyvavome mokinių turizmo technikos varžybose „Smiltelės turas 2019“

Lapkričio 28 dieną mūsų mokyklos 6 klasės mokiniai Klaipėdos moksleivių saviraiškos centre dalyvavo turizmo technikos varžybose „Smiltelės turas 2019“. Jų tikslas ‒ visus norinčiuosius supažindinti su sporto salėse vykdomomis turizmo technikos varžybomis, jų taisyklėmis ir tvarka, ugdyti jaunuosius turistus ir kelionių mėgėjus. Mūsų mokyklos mokiniai startavo vaikų amžiaus grupėje ir turėjo įveikti dirbtinę uolų sienelę, šlaito traversą, buomą bei kitas kliūtis. Vertinimo komisija rezultatus suvedė skaičiuodama trasoje sugaištą laiką ir atimdama taškus už neteisingai atliktas užduotis. Mūsų mokyklos 6 klasės mokinė N. Novikova vaikų amžiaus grupėje laimėjo I vietą. Sveikiname nugalėtoją!

Dalyvavome Klaipėdos miesto progimnazijų mokinių 3×3 krepšinio varžybose

Lapkričio 27 dieną mūsų mokyklos 8 klasės mokiniai su bendraamžiais iš kitų uostamiesčio bendrojo ugdymo mokyklų varžėsi po krepšinio lankais Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato sporto salėje. Čia vyko atkaklus trijulių (3×3) krepšinio turnyras, kurio tikslas ‒ per sportą ugdyti sąmoningą pilietį, didinti mokinių motyvaciją užsiimti aktyvia fizine veikla laisvalaikiu, siekti atitraukti jaunimą nuo žalingų įpročių ir teisės pažeidimų darymo. Mūsų mokyklos mokiniai, susirungę su penkiomis komandomis, gavo sporto klubo dovanų kuponus, pieštukus ir atšvaitus.

Nacionalinė karjeros savaitė Jūrų kadetų mokykloje

Lapkričio 18‒22 dienomis Jūrų kadetų mokykloje vyko profesinės savanorystės iniciatyvos ,,būsiu_“ organizuojamo projekto „Nacionalinė karjeros savaitė“ veiklos. Klasių valandėlių metu kadetai supažindinti su profesijomis, kurios bus itin populiarios ir perspektyvios 2030 metais. Taip pat jie sužinojo apie vaikus, kurie užsiima savanoryste, reikšminga gamtosaugine veikla, yra sukūrę prietaisus, tarnaujančius žmonijai. Lapkričio 19 dieną mokykloje lankėsi ir su 7 klasės kadetais bendravo S. Šileris ‒ ilgametis tolimojo plaukiojimo laivais kapitonas, įvairias kitas garbingas pareigas užėmęs žmogus. Svečias pasakojo apie tarnybą desantiniame laive, burlaivyje „Meridianas“, tanklaiviuose „Debrecen“ ir „Žalgiris“, laive „Ignalina“. Pastarojo laivo, grįžtančio iš reiso su kroviniu Lamanšo sąsiauriu, įrėmintą nuotrauką S. …

Plačiau

Skip to content