Netradicinio ugdymo dieną bendravome su įstaigų ir organizacijų atstovais

Gruodžio 6-ąją, netradicinio ugdymo dieną, į mūsų mokyklą atvykę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Bendruomenės pareigūnų grupės tyrėjai V. Veryga ir S. Narūnė 5a, 5b ir 6 klasių mokiniams kalbėjo apie policininko profesiją: paaiškino, kur Lietuvoje mokomi policijos pareigūnai, kokie reikalavimai keliami siekiantiems jais tapti, pasakojo apie darbo specifiką, uniformą ir jos dalis, tarnybinius ginklus. Taip pat pareigūnai mokinius informavo apie nepilnamečiams taikomą baudžiamąją bei administracinę atsakomybę, supažindino juos su atskirais Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso straipsniais, skiriamų nuobaudų rūšimis ir taikomomis poveikio priemonėmis.

Po to penktokai, lydimi klasių auklėtojų ir neformaliojo švietimo mokytojo S. Macijausko, vyko į Klaipėdos laivininkų mokyklą. Jos praktinio mokymo vadovas J. Anisimenko pristatė mokymo programas, rengiamus specialistus. Vyresnysis profesinio mokymo dalykų mokytojas L. Judeikis mokiniams pasakojo apie jūrininkams būtinas savybes, etiketą, švenčių ritualus, tradicijas, prietarus. Mokiniai apžiūrėjo praktinio mokymo patalpas, pamatė jose esančią įrangą.

Grįžę į mokyklą, 5a, 5b ir 6 klasių mokiniai susitiko su Klaipėdos įgulos ir Karinių jūrų pajėgų kapelionatų diakonu N. Čapu. Jis mokiniams linkėjo susikaupimo ir susitelkimo prieš artėjančias didžiąsias metų šventes.

Šeštokai su klasės auklėtoja ir neformaliojo švietimo mokytoju J. Gorbunov gruodžio 6 dieną lankėsi Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje. Karjeros ir komunikacijos skyriaus vedėja dr. G. Kalvaitienė juos supažindino su mokymosi aplinka, jūrininkų rengimu, galimybėmis mokytis šioje įstaigoje. Mokiniams patiko žaidimas „Mano jūrinis vardas“, kurio metu jie turėjo iš popierinių laivų vėliavėlių sudėlioti savo vardus.
7‒8 klasių mokiniai tądien dalyvavo susitikime su Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės jaunaisiais šauliais S. Jaraite ir R. Račkumi. Klausėsi paskaitos apie Lietuvos šaulių sąjungos įkūrimą bei veiklą, galimybes tapti jaunaisiais šauliais.

Po to septintokai ir aštuntokai, lydimi neformaliojo švietimo mokytojų D. Blaževičiaus ir R. Uginčiaus, dalyvavo nevyriausybinės organizacijos „Baltijos jūros skautai“ organizuotame pėsčiųjų žygyje „Draugystės keliu 2019“ maršrutu „Karklė ‒ Klaipėda“. Mokiniai su mokytojais ne tik nuėjo minėtą atstumą, bet ir įveikė parengtą kliūčių ruožą, vaišinosi kareiviška koše, sausainiais, arbata ir kava. Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos žygeiviai gavo padėkos raštus, medalius ir žygio organizatorių įsteigtą prizą už geriausiai įveiktą kliūčių ruožą.

Netradicinio ugdymo diena mokiniams ir jų mokytojams suteikė naujos patirties, žinių ir nepamirštamų įspūdžių.


Skip to content