Jūrininkų vizitas

Lapkričio 13 dieną mūsų mokykloje lankėsi Lietuvos jūrininkų sąjungos vadovas P. Bekėža ir jūrų kapitonas S. Šiaučiūnas.
Svečiai 6 klasės mokiniams kalbėjo apie savo profesinę karjerą, nurodė, kokiose mokymo įstaigose reikia baigti mokslus, kad taptum jūrininku ar kitu jūrinio sektoriaus specialistu, kokios yra įsidarbinimo galimybės Lietuvoje ir tarptautinėje darbo rinkoje.
Jūrininkai taip pat pasakojo apie įmonės „DFDS Seaways“ veiklą Lietuvoje ‒ į Vokietiją ir Švediją jūrų keltais vykdomą keleivių ir krovinių gabenimą. Taip pat buvo pristatytas skulptoriaus K. Pūdymo ir architekto M. Zabarausko sukurtas paminklas „Albatrosas“, skirtas žuvusiems Lietuvos jūrininkams ir nuskendusiems laivams atminti. Mokiniai ir mokytojai pakviesti Europos jūrų dieną, kuri minima gegužės 20-ąją, dalyvauti prie šio paminklo kasmet vykstančioje jūrinės kultūros apdovanojimų „Albatrosas“ teikimo ceremonijoje.
P. Bekėža šeštokus taip pat supažindino su jūrininkų uniformomis, atskiromis jų dalimis, skiriamaisiais ir garbės ženklais, medaliais.
Susitikimo pabaigoje svečiai atsakė į mokinių klausimus, mokyklai padovanojo knygų jūrų tema.
Jūrininkų P. Bekėžos ir S. Šiaučiūno vizitas ‒ pirmasis profesinės savanorystės iniciatyvos ,,būsiu_“ organizuojamo projekto „Nacionalinė karjeros savaitė“, kuriame dalyvauja ir mūsų mokykla, renginys.

Skip to content